Laat de
energie weer
vrij stromen

De maan

Bewustwording van het ritme van de maan, opent de weg naar je eigen intuïtie.

De maan, zo bijzonder en magisch. De Volle maan kent iedereen. Er bestaan hier natuurlijk vele verhalen, fabeltjes, sages, mythes en legendes over. Een prachtige witte mysterieuze bol hoog aan de donkere hemel die een grote invloed heeft op mens en dier. Maar de maan is meer dan alleen een mysterieuze Volle maan….de maan kent namelijk meerdere bijzondere fases.

De cyclus van de natuur

De cyclus van de maan is een bijzondere cyclus en deze cyclus zie je ook terug in de natuur. Eerder schreef ik al een blog over lineaire en cyclische tijd. (Tijd hebben of tijd nemen… | Your Life Your Energy) De cyclische tijd is in beweging van natuurlijke processen. Alles is hierin oneindig. Deze cyclische tijd is sterk verbonden met de cyclus van de natuur: van dag en nacht, van de zon en de maan, van de seizoenen, van geboorte en dood. Dat maakt dat tijd een beleving is, een ervaring die groter is dan de echte (klok)tijd die je eraan besteed.

Het maakt je bewust van je verbinding met het grotere geheel. Wie je bent, waar je bent, waar je staat. Het geeft de rode draad weer in het leven. Het geeft een bepaalde wijsheid, veiligheid en geborgenheid. En juist dat heb je nodig om bepaalde patronen in je leven te kunnen doorbreken, los te laten en/of te kunnen transformeren.

De maan beïnvloed o.a. het water op aarde (eb en vloed). Aangezien wij als mens voor een groot deel uit water bestaan is het dan ook eigenlijk niet meer dan logisch dat de maan ook invloed heeft op ons fysieke, mentale en emotionele systeem.

De maan en de zon

De dualiteit van de maan en de zon brengt balans in ons leven. De maan heeft een vrouwelijke energie en staat in verbinding met je ziel, je gevoel, je onvoorwaardelijke liefde. We hebben deze energie nodig om te mogen zijn wie we zijn. De zon heeft juist een mannelijke energie en staat in verbinding met je verstand. Hij maakt je bewust van wie je bent als mens op aarde. Leven naar het ritme van de maan geeft je inzicht in de verborgen kanten van jezelf, een diepere laag die aan het licht mag komen.  

The moon is a reminder, that no matter what phase you’re in, you’re still whole.