Volle maan 16 februari 2022

Sneeuwmaan, de maan van Diepgang en Zuivering

Heb je haar al gezien, deze prachtige Volle maan? Deze Volle maan heet ook wel Sneeuwmaan of IJsmaan. Vorig jaar was, rond deze tijd, alles wit en deed de maan haar naam eer aan. Een dikke laag sneeuw bedekte de natuur en gaf het een magisch en sereen tafereel. Nu is het veel warmer en zie je in de natuur al knoppen in bomen en struiken tevoorschijn komen. Zelfs de krokusjes staan al in bloei! Wat een verschil! Of we nog sneeuw gaan krijgen? Ergens hoop ik van wel, al kijk ik ook wel uit naar het echte voorjaar waarin alles volop groeit en bloeit. Al met al, de natuur laat zich niet kennen, zelfs niet dwingen, ze volgt zijn eigen pad, haar eigen cyclus en weet wat wel en niet goed voor haar is. Zo ook deze Volle maan. Deze Volle maan laat je zien dat dit een periode is dat nog alles mogelijk is, dat je moedig maar ook voorzichtig moet zijn.

Overgangsperiode

Deze Volle maan is nog verbonden met de energie van Imbolc, het Keltische jaarfeest wat de komst van de Lente viert en langzaam afscheid neemt van de Winter. Een overgangsperiode, een kwetsbare periode.  We hebben onze intenties klaar, onze dromen in beeld, maar niks is nog zeker. Niet elk idee is praktisch uitvoerbaar. Zorg ervoor dat je geen energie verspilt aan dingen die nog te kwetsbaar zijn en niet passen in het moment. Het jaar is nog maar net begonnen, heb geduld, sommige dingen hebben meer tijd nodig om echt zichtbaar te worden.

Maanteken Leeuw

De maan staat in het teken van de Leeuw, de zon in Waterman. Leeuw is een vurig teken en staat bekend om zijn kracht, zijn zelfvertrouwen en is niet bang om van zich te laten horen. Gebruik deze energie om jezelf wakker te schudden, jezelf een duwtje te geven of helder te krijgen wat jouw passie is en hier een richting aan te geven. Waar haal jij je energie uit? Wat heb je nu nodig? Voor al in deze overgangsperiode is het belangrijk om dat in kaart te brengen, zodat je niet al je reserves opmaakt. De energie van Leeuw geeft jou de nodige moed, levenslust en enthousiasme. Gebruik deze energie goed en geef het niet weg, het is er speciaal voor jou! De energie van Waterman is vernieuwend, houdt van veranderingen en van zijn vrijheid. Dit op zijn eigen onderbouwende manier.  Hij laat zich niet gek maken en verandert niet zomaar van mening. Een prachtige combi, al kan het tegenstrijdig zijn. Let nu met deze Volle maan vooral op je gevoel en luister naar je intuïtie. Kom tot jezelf en geef jezelf de aandacht die je nodig hebt.

Plannen

Zorg dat je niet alleen maar plannen maakt voor op lange termijn. Zorg ook voor ideeën die op korte termijn of zelfs meteen zijn te verwezenlijken. Zo zorg je ervoor dat het vuur in jou blijft branden.

Rookkwarts

Een edelsteen die past bij de energie van deze Volle maan: Rookkwarts. Deze steen is activerend, aardend en zuiverend. En vergeet niet al je overige edelstenen op te laden!

Fijne Volle maan!