Dennenbos

Je ruikt meteen de geur van de Den als je een Dennenbos binnenloopt. De geur en energie van de Den zuivert je longen, omarmt je, verwarmt je en geeft je energie.

Een Dennenbos ziet er altijd wat kaal en strak uit. Het is er vaak donker en er hangt een aparte sfeer. Voor mij voelt het geborgen, alsof je terug in de tijd stapt, terug naar de essentie, de basis. Even geen zorgen, geen verantwoordelijkheden. Niks moet, niks hoeft. Een Dennenbos aard en brengt je emoties in balans. Het voedt je ziel en verwarmt je ego. Een Dennenbos ontspant en geeft je tegelijkertijd energie. Het lopen op de losgelaten, gevallen naalden geeft je een gevoel van geborgenheid, zachtheid en onvoorwaardelijke liefde.

Stap een Dennenbos binnen en omarm de energie die je wordt gegeven. Het brengt je terug naar je gevoel, terug naar je kern. De Den is een heerlijke boom die weer lucht, ruimte en balans kan creëren in je lichaam.

Element Lucht

Deze boom is tevens verbonden met het element Lucht. Lucht staat o.a. symbool voor loslaten en toelaten, voor zuivering en stroming. Dus geef al je zorgen aan de Den, hij zal het meegeven aan de wind.

Symbool

De Den staat symbool voor onsterfelijkheid, eeuwigheid, oerkracht en vruchtbaarheid. Hij staat er en zal er altijd zijn, in welk seizoen je hem ook opzoekt.

Leuke weetjes over de Den

  • Wist je dat je van Dennennaalden thee kunt zetten? De thee van dennennaalden helpt bij infecties aan de urinewegen en ondersteunen en bieden hulp bij lichamelijke en geestelijke uitputting.
  • Weinig energie? Doe dan gewoon een bosje dennennaalden in je bad, je krijgt direct een energie-boost
  • Het hout van de Den wordt grenen genoemd en is een sterk en draagkrachtig houtsoort.
  • De naalden werden in de 19e eeuw voor de fabricage van dennenwol gebruikt, het zogenaamde Boswol. Dit diende als vulling voor kussens en matrassen.
  • Bij de oude Grieken stond de boom in hoog aanzien. Het was de heilige boom van de natuurgodin Cubele en haar minnaar Attis.

Levensboom

Ben je geboren tussen 19 februari en 28 februari of tussen 24 augustus en 02 september? Dan is de Den je levensboom en ben je volgens de oude Keltische kalender een wijze practicus. Je bent ijverig, intelligent, behulpzaam, vriendelijk en sociaal. Je bent praktisch ingesteld en houdt rekening met de toekomst. Eigenlijk zit je akelig goed in elkaar, want je slaagt er vaak in om de juiste balans te vinden tussen gevoel en verstand. Daarom wordt je levensboom “vader der wijsheid” genoemd.