Toeval bestaat niet met deze Volle maan

Heb je vanmorgen rond 04:35 of gisterenavond laat de grote SUPERMAAN gezien?

Hij was zo mooi! Er zijn een paar Supermanen per jaar, maar vannacht (vanmorgen) stond de maan het dichtst bij de aarde, waardoor hij extra groot en fel leek. En nu met dit heldere weer was dat goed te zien!

Deze Volle maan heet de LENTEMAAN en staat voor BESCHERMING. Iets wat we wel kunnen gebruiken in deze Corona-tijd. Ik heb het al eerder gezegd en geschreven: het is voor mij geen toeval dat het Corona-virus en de Lente samenvallen. Corona zet ons leven momenteel stil en door deze stilte en ruimte die we krijgen, krijgen we weer meer zicht op wie we zijn en waar we staan in ons leven en wat onze plek is in het grote geheel. We krijgen de kans om ons weer te verbinden met de cyclus van het leven, met de cyclus van de natuur en met datgene wat echt belangrijk is voor ons. De natuur laat ons zien dat er zoveel moois om ons heen is, zoveel waar we dankbaar voor mogen zijn. De natuur groeit en ondanks alles wat zij meemaakt blijft ze overeind. Die boodschap is juist nu erg waardevol. We overleven dit wel, hoelang het ook gaat duren. Het Corona-virus geeft ons ook veel mooie en waardevolle inzichten.

En dan nu de VOLLE MAAN, de LENTEMAAN met als thema “BESCHERMING”. Bij deze maan komt een vleugje chaos om de hoek kijken, maar gelukkig is er ook de energie van Weegschaal, die weer zorgt voor balans en liefde. Een mooi moment om voor jezelf helder te krijgen wat nu echt belangrijk is in je leven en wat niet. Welke gedachten en gedragingen beperken jou en wat zou je graag bij jezelf tot bloei willen laten komen? Wat bescherm je nu en geeft dit voldoening of beperkt dit je juist?

BESCHERMING is wat nu hoort in de situatie waarin wij allen zitten. Bescherming heeft twee kanten: Beschermen van BINNENUIT, van datgene wat je lief is en daar juist de warmte, liefde en dankbaarheid van ontvangen. Maar bescherming kan ook juist angst en chaos bij je oproepen, vooral als bescherming voor iets van BUITENAF.

Het is de bedoeling vanuit de energie van de Volle maan en vanuit het Corona-virus dat structuren veranderen, dat prioriteiten veranderen, dat onze blik naar ons leven veranderd. Wat is nu echt belangrijk voor jou en wat wil je beschermen? Het is een tijd van onzekerheid en onrust, angst en paniek. Je kunt ertegen vechten of je kunt het verwelkomen. ANGST is eigenlijk een mooi alarmsysteem in ons lichaam. Het geeft aan dat je niet naar je gevoel luistert, maar dat je vasthoudt aan je verstand. Geef je gevoel de ruimte, maak weer contact met jezelf en jouw wensen, dan zal je de balans voelen, dan zal je voelen wat echt belangrijk is voor jou en wat deze tijd jou brengt. Je zult mooie inzichten ontvangen.

Door in het nu te leven en in te voelen wat iets met je doet, krijg je een duidelijk inzicht wat jouw pad is en/of zal worden. Houdt je BALANS tussen gevoel en verstand: Verstand is verbonden met je emoties en je verleden en kan jou beperken of juist de verkeerde kant opsturen. Gevoel is verbonden met je ziel, met je innerlijke rust, je heden en je toekomt. Het geeft jou alle ruimte om te doen wat je mag en kan doen.

Behoudt je balans tussen actie en rust. Tussen naar buiten gaan en binnen blijven. Tussen beweging en creativiteit. Tussen een ja en een nee. Tussen angst en liefde. Deze Volle maan vraagt om een gezond evenwicht, tussen verstand en gevoel. Om te kijken welke plannen we daadwerkelijk kunnen realiseren en welke we misschien moeten laten vallen omdat het nu de tijd er niet voor is.

Alles heeft twee kanten en alles komt tegelijk, ook dat is balans en dualiteit tussen de Lente en het Corona-virus. De dualiteit in het leven nu. Het is verschrikkelijk voor diegene die ziek zijn en in het ziekenhuis liggen en vechten voor hun leven. Hier in mijn omgeving zijn veel mensen ziek en ik ken ook veel mensen die dierbaren verloren hebben. Het is dan moeilijk om de balans te zoeken, de balans in het leven. Laat het een steuntje in de rug zijn voor diegene die het nodig hebben in deze tijd.

Het is de tijd om de zijweggetjes in te slaan die je tegen komt op jouw pad en deze te ontdekken.

❤️ Liefs Ellen