Beukenbos

Wandelen door een Beukenbos is anders dan wandelen door een Dennenbos, Eikenbos of Berkenbos. De beuk staat bekend als de koningin van het bos. Zo zie je in veel bosgebieden ook een Beuk en Eik met elkaar vergroeid staan: de koning en koningin van het bos. Ze weerspiegelen het mannelijke en vrouwelijke deel in het leven.

Moedergevoel

De beuk slaat een brug naar het verleden en roept herinneringen op. De beuk roept gevoelens van geborgenheid op: een soort moedergevoel. Een gevoel van veiligheid en degelijkheid, van wijsheid en aandacht, van warmte en troost. Zij verwelkomt je en beschermt je tegen de boze buitenwereld. Maar de beuk staat ook voor traditie en verbondenheid. Ze verbindt je met je voorouders, ze laat je in contact komen met waar je vandaan komt. Het is fijn om door een beukenbos te lopen als je vastzit in een bepaalde situatie of als je je eenzaam voelt en iemand nodig hebt om te luisteren, om te adviseren. De beuk omhelst je, verwarmt je en laat je voelen dat het oké is.

Ze geeft je de mogelijkheid om je innerlijke geblokkeerde energie vrij te maken en je sluimerende ideeën te kunnen verwezenlijken.

Boodschap

De wijsheid van het verleden schenkt inzicht en kracht aan de toekomst.

Leuke weetjes over de Beuk

  • Dorre beukenblaadjes staan ook bekend als “heksengeld” waarmee heksen bepaalde diensten betaalden.
  • Een beuk wordt zelden door de bliksem getroffen
  • Beukenblad werd gebruikt als koelend en pijnstillend middel.
  • Bach bloesem Beuk: positief op tolerantie en verdraagzaamheid en versterkt invoelingsvermogen. Gebruikt door/voor kritische mensen.

Levensboom

Ben je geboren op 22 december? Dan is de beuk je levensboom: Je bent de koning/koningin van je eigen domein. Je hebt veel doorzettingsvermogen en geduld. Vergeet je lessen uit het verleden niet, deze heb je nodig voor de toekomst.