IJSMAAN 28 januari 2021

De Volle maan van 28 januari heet ‘Wolfsmaan’ en wordt ook ‘IJsmaan’ genoemd, omdat deze Volle maan in de koudste periode van het jaar hoog aan de hemel staat. 

Deze maan staat voor diepgang en zuivering en komt overeen met het Keltische jaarfeest Imbolc wat op 1/2 februari wordt gevierd.

Essentie voor groei

Het is nog winter, de zaadjes zitten nog diep onder de grond. De essentie voor groei is volledig aanwezig, maar alles is nog niet helemaal zichtbaar. Maar toch, als je goed om je heen kijkt, zie je de eerste knoppen al verschijnen en komen er her en der de eerste bloembollen al tevoorschijn. In de supermarkten zijn er zelfs al Paaseitjes te vinden en er zijn overal al tulpen en hyacinten te koop. Het is tijd om ons voor te bereiden op de komst van de Lente. De Lente die met zijn licht en warmte zorgt voor groei en mogelijkheden. 

Deze IJsmaan laat je weten dat het nu tijd is voor een goede voorbereiding. Dat het tijd is om de eerste stappen te zetten en een start te maken voor wat jij wilt verwezenlijken dit jaar. Het is belangrijk dat je zorgt voor een goede balans in je leven. Wat wil je nog veranderen aan jezelf en wat zit er nog diep verborgen in jou dat wacht om tevoorschijn te mogen komen. Dit is de tijd om eens goed naar jezelf te kijken, naar wie je bent en waar je voor staat. Soms is het nodig om iets los te laten, om buiten je comfortzone te stappen, voordat je iets nieuws kunt uitwerken.

IJsmaan vraagt je wat er mag ontdooien en tevoorschijn mag komen. 
Wolfsmaan vraagt je je intuïtie te volgen en je grenzen te onderzoeken.

Ritueel

Een mooi ritueel voor deze Volle maan, is om een labyrint of kernspiraal te lopen. Deze kan je uitleggen met voorwerpen uit de natuur, edelstenen of theelichtjes. Maar je kan het ook uittekenen op een stuk papier, de wandeling volgen met je vinger of denkbeeldig de weg bewandelen. Je gaat met deze wandeling diep naar binnen toe, naar je kern. Voel daar wat je mag ontvangen, omarm deze energie en breng deze energie weer mee naar buiten, naar het startpunt, naar het licht zodat het de mogelijkheid krijgt om te groeien.  

Edelstenen

Vergeet met Volle maan niet je edelstenen voor het raam te leggen! De energie van een Volle maan is een krachtige en fijne energie om je edelstenen mee te reinigen en op te laden

Maanwater

Maak maanwater en versterk hiermee je energie!