Volle maan mei 2019

Het is weer volle maan en het lijkt wel of de energie steeds sterker wordt. Deze maan heeft een sterke uitwerking op onze emoties. Het brengt uitersten aan het licht. Het ene moment ben je krachtig, het andere moment klein en onzeker. Onderdrukte emoties komen naar boven. Het gevecht tussen gevoel en verstand. Het is de volle maan die jou brengt naar jouw kern, die laat zien wat er is en dat je dit groeikracht mag geven. Het brengt verandering op een diep niveau. Er mogen nieuwe wegen bewandeld worden.

Deze volle maan, Grasmaan genoemd, heeft creatiekracht, groeikracht. De Grasmaan symboliseert de uitbundige groei in de natuur. Maar het is nog niet de maan van het oogstfeest. Niet alle zaden kunnen al geoogst worden. Het is de tijd van hoop en belofte. Het gaat nu niet om het resultaat, maar om de vreugde in het proces. Van de dingen die goed gaan. Het is een goed moment om stil te staan bij de dingen die goed gaan, die jou verder op weg helpen in jouw proces. Sta even stil bij de plannen die je in werking hebt gezet en die nog groeiende zijn.
Neem met deze volle maan, in deze hectische weken, eens even tijd voor jezelf.

Grasmaan viering/ritueel:
Grasmaan staat in het teken van groei. Maak, creëer een spiraal. Een spiraal staat voor groei. Loop het spiraal van buiten naar binnen toe. Plaats een kaars in het midden van je spiraal en steek deze aan. Loop dan zachtjes het spiraal van binnen naar buiten toe uit. Als je uit het spiraal bent kijk dan even terug op de weg die je hebt afgelegd naar groei en vreugde. Vanuit het lichtpuntje waar je vandaan bent gekomen en waar je nu staat in het leven.

Fijne volle maan!

❤️ Liefs Ellen

p.s. Denken jullie ook aan jullie edelstenen!