Volle maan 3 juli

Deze Volle maan valt nog in de periode van Midzomer, wanneer de zon zijn hoogte punt en keerpunt heeft bereikt. De energie is bijzonder krachtig en levendig. Ze staat voor Dankbaarheid, Vergeving en Loslaten. Maar ook voor Geborgenheid, Veiligheid en Mogen zijn. Een energie die we allemaal wel kunnen gebruiken.

Plantmaan

Deze Volle maan heet de Maan van de Kortste nacht en wordt ook wel Plantmaan genoemd. Deze maan heeft als thema Bestemming en staat voor Blijdschap, creativiteit, magie en potentie van het leven.

Wat gezaaid en geplant is begint nu al tot wasdom te komen, maar het is nog niet rijp genoeg om te oogsten. Vroeger was dit dan ook de tijd om tot rust te komen voordat de drukte van het oogstseizoen weer losbarstte.

Soms sta je voor een keuze

En met de maan in Steenbok en de zon in Kreeft heb je misschien sterk het gevoel dat je alleen maar uit een bepaalde situatie kan komen door te kiezen. Waarbij je je afvraagt of je wel de goede keuze maakt. Herken je dit?

Niets of niemand kan jou verplichten om een keuze te maken, ook al voelt dat soms wel zo. Jij bent het altijd zelf die de keuze maakt. Soms is het beter niet alles te willen oplossen en moet je gewoon niet met je verstand naar een oplossing zoeken. Volg je gevoel en kijk gewoon eens waar zij jou brengtā€¦

Steenbok en Kreeft

De maan staat in het aardse teken Steenbok die graag nuttig wilt zijn. Maar wanneer is datgene wat je doet, nu eigenlijk echt nuttig? Volle maan is een mooi moment om hier eens bij stil te staan: Wat is jouw manier van nuttig zijn? Steenbok is ambitieus en werkt aan een stabiele, veilige toekomst. Is een echte doorzetter en bepaalt zelf zijn eigen richting. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De zon staat in het zorgzame teken Kreeft. Ook dit teken is richt op een stabiele, veilige toekomst, maar dan vanuit binnen gericht: een fijn, veilig thuis met ruimte voor emoties. Steenbok denkt na over waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat, Kreeft laat zich leiden door haar gevoel, zolang het in de kern maar goed voelt.

Neem je eigen verantwoordelijkheid, erken de stappen die je gezet hebt, wees trots op wat je tot nu toe hebt bereikt en ben tevreden.

Bestemming

Tijd voor geduld, rust en tijd om tot jezelf te komen! Bereid je met deze Volle maan voor op een nieuwe fase in je leven. Een mooie tijd om na te denken over je toekomst en je intentie hierover vorm te geven.

Liefs Ellen