Nieuwe maan 29 juni

Het is weer Nieuwe maan! Even een pas op de plaats. Even stil staan bij wat je nu daadwerkelijk voelt, wat er om je heen gebeurt en waar jouw plek is in het geheel.

Cirkel van het leven

We leven in een maatschappij waarin we veel moeten, waarin we weinig mogen, waarin er veel van ons wordt verlangd. We worden uitgedaagd in onze emoties die te maken hebben met onrecht en oneerlijkheid. De kunst is om in dit alles bij jezelf te blijven, om te blijven vertrouwen op je gevoel. En… je hoeft niet aan alles mee te doen. Het gaat erom hoe je dingen ervaart, herkent, erkent en weer loslaat. De cirkel van het leven. En deze is voor iedereen anders.

Introspectie

Nieuwe maan, tijd om even bewust stil te staan, stil te staan bij hoe je je echt voelt, waar je mee bezig bent, waar je nu echt gelukkig van wordt. Een momentje van introspectie, zelfreflectie om ervoor te zorgen dat jij je eigen pad blijft bewandelen, blijft luisteren naar je eigen innerlijke stem en je eigen verlangens en gevoelens erkent. Een fijn momentje om even bewust stil te staan bij je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei.

Zon en maan in teken Kreeft

Tijdens Nieuwe maan hoef je er eigenlijk alleen maar te zijn en te voelen. Hoe simpel dit ook is, hoe moeilijk dit wordt ervaren. Nieuwe maan staat dit keer in het teken Kreeft, de moeder van de dierenriem. Het gaat om zorgzaamheid en het vinden en ervaren van geborgenheid. Kreeft leeft vanuit gevoel. Dat betekent dat dit ook een periode is van het toelaten van emoties. Ren hier niet voor weg. Gun jezelf de tijd en ruimte om te voelen wat er te voelen valt. Geborgenheid is hierin de sleutel.

Geborgenheid

Maar wat betekent geborgenheid voor jou? Hoe voelt geborgenheid aan voor jou en waar vind jij de geborgenheid die jij nodig hebt? En welke rol spelen de dierbaren in jouw leven in deze geborgenheid?

Weet in dit alles, je staat er nooit alleen voor, ook al voelt dat soms wel zo.