Bloedmaan 26 mei 2021

Deze Volle maan is een Supermaan met Volledige Maansverduistering wat zorgt voor een bijzondere Bloedmaan!

Tijdens een Maansverduistering worden gevoelens en emoties vergroot. Gevolg: een strijd tussen verstand en gevoel. Belangrijke vragen zoals: “Wat is nu echt belangrijk in je leven?” komen naar voren. Een vraag die je je waarschijnlijk al eerder aan jezelf had gesteld, maar even hebt geparkeerd, kan nu de strijd tussen je gevoel en verstand weer aanwakkeren. Het is tijd om de realiteit onder ogen te komen. Gevoelens over jezelf, een persoon of een situatie kunnen opeens heel helder worden en alles doen veranderen.

De Volle maan van mei is de laatste Volle maan voor Midzomer en wordt ook wel Grasmaan of Bloemmaan genoemd. Thema van deze maan: Groeikracht, Verbinding en Belofte.

Alles groeit hard op dit moment. Het lijkt ook wel eerder Herfst dan Lente, maar voor de natuur is het ideaal: veel regen èn zon! Het feit dat alles groeit en bloeit is heerlijk, maar sommige dingen hebben toch nog wat extra aandacht nodig. De tijd vliegt voorbij. Iedereen is bezig met nieuwe plannen en ideeën. We zijn ook toe aan iets nieuws, aan ruimte, aan vrijheid, aan luchtigheid en vrolijkheid. En doordat we veel van het “normale” moeten missen, focussen we ons op andere dingen om er voor onszelf de nodige energie uit te halen. Vaak zijn het de dingen waar we geen controle over hebben, maar wat groeit en een houvast vormt voor de toekomst. Maar let op! Voor je het weet raak je jezelf kwijt in een web van hoop en verlangen.

Gebruik de kracht van deze Volle maan om op je gevoel te vertrouwen en de verbinding met jezelf te behouden. Geef jezelf de kracht, de energie en de aandacht die je nodig hebt. Open je hart voor jouw eigen waarheid en blijf bij je belofte die je jezelf hebt gemaakt. Vertrouw op je eigen vruchtbaarheid en groei van wat je gezaaid en geplant hebt. Met liefde en aandacht blijft dit alles doorgroeien.

Steek een kaarsje voor jezelf aan en vertel het vuur vanuit je hart waarvoor je allemaal liefde voelt.